fp_frontpage_header_016-1.jpg

Publicaties

In de afgelopen jaren heeft Ramón tientallen publicaties geschreven voor onder andere Fiscalert, Infinance, CASH, Nieuwsbrief Financiële Planning, Vakblad De Hypotheekadviseur en Vakblad Financiële Planning. Verder wordt hij met enige regelmaat gequoot in het NRC Handelsblad en heeft hij maandelijks een eigen bijdrage in Het Financieele Dagblad.  Daarnaast is hij auteur van vijf boeken: ‘Hoe word ik een succesvol financieel planner?’ (2007), ‘Van provisie naar factuur’ (2011) 'Van adviseur naar financieel regisseur van de vermogende klant' (2012), ‘Financieel Plan: tips voor het schrijven, presenteren, onderhouden en verkopen van een financieel plan’ (2014) en ‘Je financiën goed geregeld voor Dummies’ (2014). Inmiddels zijn ook twee titels verschenen in het buitenland. In 2016 verschijnt een boek (financiële planning: inzichten uit wetenschap en praktijk) ter ere van het 20-jarige bestaan van de Federatie Financieel Planners. In dit boek heeft Ramón een hoofdstuk geschreven over verdien- en organisatiemodellen binnen financiële planning. Op dit moment is Ramón bezig aan zijn zesde boek.

Boeken
 

Uitfaseren pensioen in eigen beheer

Memo Financiële Planning - Pensioen in eigen beheer - Wilt u DGA-klanten adviseren over de wet Uitfasering pensioen in eigen beheer? Dan is het belangrijk het gehele financiële plaatje van de klant te bekijken. Deze uitgave helpt u op een praktische manier tot een gedegen advies te komen, zodat u trusted advisor van uw klanten kunt worden en blijven.

Bestellen >

Bericht van

Boeken
 
financieeladvies-de-volgende-stap

De volgende stap

Als adviseur moet u inzicht geven in de (financiële) mogelijkheden van uw klanten. Uw meerwaarde wordt vooral duidelijk wanneer u uitlegt waarom een bepaald product kan helpen om hun doelstelling te bereiken.

‘Financieel advies: de volgende stap’ is het vervolg op de veelgelezen gids ‘Van commissie naar factuur?’ van Jan Andel en Ramón Wernsen.

Bestellen >

Bericht van

Boeken
 
dummies-210x210

Inzichten uit wetenschap en praktijk

Hoofdstuk 16 (organisatie en verdienmodellen) geschreven van boek 'Financiële Planning: inzichten uit wetenschap en praktijk. Dit boek is verschenen in het kader van het 20-jarig jubileum van de Federatie Financieel Planners (FFP).

Redactie: prof. dr. Tom Loonen en mr. Arjen Schepen

Bericht van

Boeken
 
dummies-210x210

Krijg grip op uw financiële situatie

Weet u hoeveel geld u nodig heeft om uw dromen waar te maken? Geen idee? Dit boek is de praktische en overzichtelijke handleiding voor het stapsgewijs opstellen van een persoonlijk financieel plan. U toest uw dromen aan uw financiële mogelijkheden en maakt aan de hand van praktische adviezen een passend financieel plan.
Auteurs: R. Wernsen, C. Scheerboom | Managementboek

Bestellen >

Bericht van

Boeken
 

Het financieel plan

Het persoonlijk integraal financieel plan staat centraal in het financiële-planningsproces. Binnen dit proces zal het financieel plan moeten worden verkocht, opgesteld, gepresenteerd, uitgevoerd en up-to-date worden gehouden. Al deze onderdelen vindt u in dit boek.
Auteur: Ramon Wernsen | Uitgeverij Kluwer BV

Bestellen >

Bericht van

Boeken
 

Financial Wealth Planning: Integraal en klantgericht advies op feebasis, deel 33

In dit praktische boek Van adviseur naar financieel regisseur van de vermogende klant? Beschrijven de auteurs de stappen die nodig zijn om een succesvol financieel regisseur/Financial Wealth Planner te worden en te blijven!

Bestellen >

Bericht van

Artikelen
 

Tegenvallende beleggingsresultaten, een alsmaar voortdurende crisis, banken met tekorten op hun balansen die zij willen dichten door hogere hypotheekrentes in rekening te brengen, oplopende werkloosheid, dalende huizenprijzen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het einde van al deze ellende lijkt nog (lang) niet in zicht. Consumenten zien zich door dit alles gesteld voor het volgende dilemma: moeten zij extra geld opbouwen voor hun oudedag, of moeten zij diezelfde euro’s aflossen op hun hypotheek? In dit artikel een overzicht en een aantal praktische oplossingen!

http://www.kluwer.nl/financieleplanningplus/

Bericht van

Artikelen
 

Elk voordeel heeft zijn nadeel

De provisieregelgeving heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een complexe materie waarin door de wetgever eisen werden gesteld aan de betaalwijze, de transparantie en de passendheid van de beloning. Het doel van de wetgever was om hiermee een cultuuromslag te bewerkstelligen van productgedreven verkoop naar klantgerichte advisering. Uit het evaluatieonderzoek is naar voren gekomen dat de huidige provisieregels niet effectief genoeg zijn om de gewenste cultuuromslag te realiseren. Om dit alsnog voor elkaar te krijgen neemt de wetgever strikte maatregelen, te weten: een provisieverbod op een groot aantal impactvolle financiële producten. Deze cultuuromslag zal de nodige gevolgen hebben voor onze branche en de daar binnen werkzame adviseurs / bemiddelaars. In het volgende nummer zal worden ingegaan op het verschil tussen beloond worden voor advies en voor bemiddeling. In dit artikel staan allereerst de voor- en de nadelen van het aanstaande provisieverbod centraal.

Bericht van

Artikelen
 

Verschillende werkzaamheden, verschillende prijzen

Per 1 januari 2013 valt er niet meer aan te ontkomen, het afscheid nemen van het oude beloningsmodel provisie waar het impactvolle financiële producten betreft. In het vorige nummer is ingegaan op de voor- en de nadelen van het aanstaande provisieverbod. In dit artikel zal nader worden ingegaan op het verschil tussen beloond worden voor advies en voor bemiddeling.

Bericht van

Boeken
 

Het genereren van een bedrijfsmodel voor de massamarkt

Er is een verschuiving gaande van productgedreven verkoop naar klantgerichte advisering in de financiële dienstverlening. Dat betekent dus geen provisie meer maar een factuur. Hoe pak je dat aan als Ondernemer in de financiële dienstverlening?
Auteur: Ramon Wernsen | Uitgeverij Kluwer Bv

Bestellen >

Bericht van

Boeken
 

In vijf stappen een klant voor het leven

In dit praktische boek wordt beschreven hoe u financiële planning op een natuurlijke manier bij uw klanten kunt introduceren en tot een succesvol businessmodel in uw bedrijfsvoering kan maken.
Auteur: Ramon Wernsen | Uitgeverij Kluwer BV

Bestellen >

Bericht van