Over Ramón Wernsen


Ramón Wernsen – FFP, MFP, CFP® (1969) is eigenaar van Financial Planning 4 All en financieel planner van het eerste uur. Na zijn studie communicatie in Groningen heeft hij de postdoctorale opleiding Master in Financial Planning (MFP) aan de Erasmus Universiteit afgerond. Sinds 1996 schept Ramón op een goede manier orde in de chaos van pensioenregelingen, aftrekposten, beleggingen en huishoudboekjes. Goed betekent hier niet alleen vakinhoudelijke kennis en ervaring. Omdat Ramón als financieel planner invloed heeft op de financiën van zijn klanten, is het van groot belang dat hij goed aanvoelt wat zijn klanten met hun geld willen doen. Zijn adviezen kenmerken zich dan ook door een goede mix van IQ (inhoud) en EQ (gevoel).

Naast zijn eigen klanten helpt Ramón ook banken, vermogensbeheerders en accountants om financiële planning in hun bedrijfsmodel te integreren. Daarnaast richt hij zich op het schrijven van boeken, artikelen en het geven van presentaties, workshops en seminars. Zijn boeken en praktijkervaring vormen de basis voor de presentaties die hij geeft.

Zijn laatste twee boeken zijn ‘Hypotheken voor Dummies’ en ‘Het (nieuwe) huwelijksvermogensrecht: de invloed van relatievormen op financiële planning’.

Financiële planning en advies


Waarom financiële planning?

Weinig mensen hebben de beschikking over een eigen persoonlijk financieel planner. Dit is jammer, want eigenlijk heeft iedereen – rijk, arm, oud en jong – recht op een deskundig en objectief advies dat uitmondt in een geïntegreerd financieel plan. Het ontbreken van deze geïntegreerde financiële dienstverlening is namelijk de reden waarom veel mensen financiële producten kopen die zij eigenlijk niet nodig hebben. Of financiële risico’s nemen die niet bij hen passen. Het afstemmen van producten op de daadwerkelijke wensen en doelen van een klant zorgt voor een overzichtelijke en gezonde financiële huishouding. Herkent u zich in bovenstaande, dan is financiële planning iets voor u!

Wie is Financial Planning 4 All?

Ramón Wernsen is sinds 2010 eigenaar van Financial Planning 4 All en is niet gelieerd aan een financiële instelling. U hebt als klant hiermee de garantie dat u altijd een onafhankelijk advies ontvangt.

Is Financial Planning 4 All geregistreerd?

Wij hebben geen vergunning voor het adviseren en bemiddelen in financiële producten. De keuze hiervoor is weloverwogen, aangezien wij alleen aan de kant van onze klanten willen staan en niet aan de kant van de aanbieders van financiële producten, zoals banken en verzekeraars. In het register van de Kamer van Koophandel staan wij geregistreerd onder nummer 30282975.

De kwaliteit en deskundigheid van Financial Planning 4 All?

  • Wij hebben alle diploma’s (MFP,FFP,CFP®) op het gebied van financiële planning. Hiermee bent u verzekerd van het hoogste kennisniveau op het gebied van financiële planning in Nederland.
  • Wij hebben veel ervaring in de financiële begeleiding van zowel particulieren als ondernemers.
  • Al onze klanten ontvangen een persoonlijk financieel advies / financieel plan.
  • Al onze klanten ontvangen – indien gewenst – doorlopend onderhoud van hun financieel plan / advies. Dit net zolang totdat zij hun financiële doelstellingen hebben gerealiseerd.

Dienstverlening van Financial Planning 4 All?

Financial Planning 4 All biedt u diensten aan op het gebied van:
1. Financiële planning
a. inkomensplanning (te denken valt aan het overhevelen van inkomen naar de toekomst, het voorzien in de oude dag of zorg van nabestaanden).
b. vermogensplanning (de nadruk ligt op de structurering van het vermogen. Afhankelijk van de persoonlijke eisen en wensen wordt het vermogen belegd bij een voor u passende vermogensbeheerder. Wij helpen u een keuze te maken uit de tientallen vermogensbeheerders die er zijn).
c. nalatenschapsplanning (het regelen van de vermogensoverdracht naar de volgende generatie op fiscaal gunstige en ethisch verantwoorde wijze. Dit kan via het huwelijksvermogensregime, via schenkingen of via testamentvoorzieningen).
d. integrale financiële planning (bestaat uit combinatie van inkomens-, vermogens-, en nalatenschapsplanning) is een continu proces met als doel het beantwoorden van al uw financiële vraagstukken en het realiseren van uw  belangrijkste wensen en doelstellingen op de korte en lange termijn.

Naast financiële planning, kunt u bij ons terecht voor deeladvies op het gebied van:
2. Advies op gebied van huwelijksvermogensrecht en erfrecht (onder andere passende inrichting huwelijkse voorwaarden en testamenten).

3. Selecteren vermogensbeheerder

Eerst financiële planning, dan pas beleggingsadvies of vermogensbeheer. In het financieel plan komt onder andere naar voren hoeveel rendement u nodig hebt om uw doelstellingen te realiseren. Stel dat beleggen een manier is om uw doelstellingen te realiseren, dan helpen wij u met het zoeken naar een passende vermogensbeheerder uit de vele tientallen die er zijn. Om deze belofte waar te maken werk ik nauw samen met vermogensbeheer.nl in Bussum (kies de beste vermogensbeheerder van Nederland) . Op deze manier kan ik waarborgen dat de beleggingsstrategie en het hierbij verwachte rendement en risico naadloos aansluiten bij uw persoonlijk financieel plan. Zo weet u dat u nooit te veel of te weinig beleggingsrisico loopt en tot slot geeft een gedegen financieel plan u financiële rust iets waar niet alleen u, maar veel mensen bewust of onbewust heel gelukkig van worden.

4. Analyse oudedagsvoorzieningen (hoe het beste een oudedagsvoorziening op te bouwen, hebt u geld genoeg om oud te worden?)

5. Financieren / hypotheken (welke hypotheekconstructie past optimaal binnen uw financieel plan).

6. Verzekeringen (hoe passen deze optimaal binnen uw financieel plan).

7. Fiscale oplossingen (fiscale constructies ter besparing van belastingen).

Zoekt u een financieel planner, consultant op het gebied van financiële planning of wilt u Ramón inhuren als trainer of spreker, neem dan contact op.

Kennemerstraatweg 122
1815 LD ALKMAAR
Mobiel. 06 – 427 32 352
ramonwernsen@gmail.com

Wat zijn de kosten?


Werkzaamheden Prijs
Financieel plan particulieren richtprijs tussen
€ 1.750,- en € 2.750,-
(afhankelijk van de complexiteit)
Integrale financiële planning ondernemers richtprijs tussen
€ 2.500,- en € 5.000,-
(afhankelijk van de complexiteit)
Up-to-date houden financiële planning en financieel plan particulieren vanaf € 750,- p.j.
Up-to-date houden financiële planning en financieel plan ondernemers vanaf € 1500,- p.j.
Deeladviezen particulieren vanaf € 750,-
Deeladviezen ondernemers vanaf € 1250,-
Uurtarief particulieren € 115,-
Uurtarief ondernemers € 160,-

*alle prijzen zijn exclusief btw. Klik hier en bekijk de leverings- en algemene voorwaarden.